Opening van het Schielandshuis

Het 17e -eeuwse Schielandshuis aan de Coolsingel is vrijdag 31 maart open voor publiek. Het historische pand in de binnenstad van Rotterdam was de afgelopen jaren niet openbaar toegankelijk. Begin dit jaar trokken Rotterdam Partners en Rotterdam Tourist Information in het gebouw, waarmee het Schielandshuis weer een publieke functie heeft.  Om te vieren dat het Schielandshuis weer open is, houdt Rotterdam Partners vrijdag open huis. Rotterdammers en andere belangstellenden kunnen tussen 10.00 en 15.00 uur deelnemen aan een  rondleiding door het pand.

 

Het Schielandshuis werd eind zeventiende eeuw gebouwd als onderkomen voor het Hoogheemraadschap van Schieland. De meeste Rotterdammers kennen het markante gebouw vooral als huis voor Museum Rotterdam, dat er tot eind 2012 was gehuisvest. De jaren erna stond het Schielandshuis grotendeels leeg.

Rotterdam Partners, verantwoordelijk voor de citymarketing van Rotterdam, wil van het Schielandshuis weer een ‘huis van de stad’ maken. Een plek waar Rotterdammers en bezoekers terecht kunnen voor informatie over de stad. Of voor koffie, lunch of borrel in de nieuw te openen ‘Brasserie Schielandshuis’. Ook de tuin, een oase van rust in de binnenstad, is weer publiek toegankelijk.

 

Rondleidingen

Vrijdag 31 maart kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen in het pand. Medewerkers van Rotterdam Partners nemen bezoekers mee voor een kijkje achter de schermen, ook naar ruimtes die niet dagelijks openbaar toegankelijk zullen zijn. Zoals bijvoorbeeld de unieke 17e -eeuwse stijlkamers, die normaal gesproken maar beperkt toegankelijk zijn.

De rondleidingen vinden tussen 10.00 en 15.00 uur om het half uur plaats. Vertrekpunt is de centrale entree van het Schielandshuis, gelegen aan de Korte Hoogstraat 31. De rondleidingen zijn gratis.

Locatie

Schielandshuis
Korte Hoogstraat 31
3011 GK Rotterdam

 

 

HET HUIS VAN DE STAD