Open Monumentendag

Zo’n 65 monumenten laten zien hoe Europa is terug te vinden in Rotterdam – en Rotterdam in Europa. Bezoekers aan Open Monumentendag zien hoe de haven nog overal zichtbaar is in de stad, door het M4H gebied en de Zeemanskerken. Dit sluit mooi aan bij de Wereldhavendagen, die in hetzelfde weekend plaatsvinden.

Schielandshuis
De Rotterdam Tourist Information in het Schielandshuis is op 8 en 9 september het centraal informatiepunt van de Open Monumentendag in Rotterdam. Op de zaterdag kun je tevens een rondleiding krijgen door dit pand.

Het Schielandshuis is één van de weinig bewaarde historische gebouwen in Rotterdam en alleen daardoor al een bezoek waard.  Medewerkers van Rotterdam Partners (één van de bedrijven in het pand) nemen bezoekers mee voor een kijkje achter de schermen, ook naar ruimtes die niet dagelijks openbaar toegankelijk zullen zijn. Zoals bijvoorbeeld de unieke 17e -eeuwse stijlkamers, die normaal gesproken maar beperkt toegankelijk zijn.

Voor een rondleiding kunt u gewoon langskomen, reserveren is niet nodig. Maar mocht u zeker willen weten dat u op een specifieke tijd plaats is en u een rondleiding kunt krijgen, dan is het verstandig om te reserveren.

  • Reserveer een Nederlandstalige rondleiding door het Schielandshuis hier
  • Reserveer een Engelstalige rondleiding door het Schielandshuis hier