Werken in het ‘Huis van de stad’

Werken in het ‘Huis van de stad’

Ingepakt tussen moderne hoogbouw in het hart van het centrum is het Schielandshuis een historisch icoon. Het is het huis waarin je je laat inspireren en informeren of waar je komt om zaken te doen. De huurders van het ‘Huis van de stad’, met Rotterdam Partners als spin in het web, hebben allemaal een groot hart voor Rotterdam en van daaruit proberen zij met aanstekelijke enthousiasme de stad vooruit te helpen door te netwerken, ontmoeten, informeren en verbinden.

De vrije kantoorruimtes van het Schielandshuis op de tweede, derde en vierde verdieping worden per sectie of per werkplek verhuurd aan samenwerkingspartners, netwerkorganisaties, startende bedrijven en ook zijn er flexplekken beschikbaar, te reserveren via de HubClub. De huurders hebben een groot hart voor Rotterdam en zetten hun product, kennis en netwerk in voor het versterken van de Rotterdamse economie. De tweede verdieping is voor een deel verhuurd aan Sobolt. In de hoge centrale ruimte op deze verdieping bevindt zich een gemeenschappelijke kantine. Deze ruimte is afgescheiden van de kantoren.

De overige ruimten (circa 162,7 m2, excl. kantine) op deze verdieping zijn functioneel ingericht en is als geheel te huren voor € 110,- per m2 (excl. BTW en excl. servicekosten). Aan de inrichting is nog niets gedaan en deze is daardoor volledig aan te passen aan je wensen. Eventuele aanpassingen aan de inrichting kunnen verwerkt worden in de huurprijs.

Servicekosten

€ 50,- excl. BTW per m2*
* Dit is een schatting. De daadwerkelijke servicekosten worden op basis van nacalculatie vastgesteld.

Derde en vierde verdieping

De bovenste verdiepingen zijn via een enorme vide aan elkaar verbonden. In het dak is een lichtkoepel geplaatst. Een koepel die het Schielandshuis ooit sierde, maar nu voorzien is van zonwerend isolatieglas en elektrisch bedienbare zonwering. Door de koepel en de lichtinval door de vele dakkapellen, is het prettig werken onder de hanenbalken van dit rijksmonument.  De derde en vierde verdieping zijn per verdieping te huur, of per werkplek.

De derde (302,4 m2) en vierde (230,6 m2) verdieping zijn ieder geheel te huren voor € 175,- per m2 (excl. BTW en excl. servicekosten). Eventuele aanpassingen aan de inrichting kunnen verwerkt worden in de huurprijs. De kosten per werkplek zijn € 250,- per maand (excl. BTW).

Servicekosten

€ 50,- excl. BTW per m2*.
* Dit is een schatting. De daadwerkelijke servicekosten worden op basis van nacalculatie vastgesteld.

Meer informatie over de huurmogelijkheden

Faciliteiten

De hoofdingang van het Schielandshuis aan de Korte Hoogstraat is de publieke toegang tot het kantorengedeelte. Het personeel kan gebruik maken van de zijingang waar ook de lift is. In de ontvangstruimte bij de hoofdingang word je tijdens kantooruren welkom geheten door een receptioniste. Op deze verdieping vind je ook de stijlkamers en de Kralingen zaal. Deze zijn in overleg te huren.

Horeca met tuin

“Restaurant Schielandshuis” is gevestigd in het souterrain, grenzend aan de tuin met terras en direct verbonden met de tuingalerij van Rotterdam Tourist Information. In overleg is het mogelijk om in de brasserie en de tuin kleinschalige evenementen zoals een borrel of andere bijeenkomst te organiseren.

Kantine

In de hoge centrale ruimte van de 2e verdieping is de kantine en ontspanningsruimte voor alle kantoren.

Meer informatie