Kantoor

Bewoners van het ‘Huis van de stad’

“In het Schielandshuis is de kracht van samenwerking voelbaar”

Ingepakt tussen moderne hoogbouw in het hart van het centrum is het Schielandshuis een historisch icoon. Het is het huis waarin je je laat inspireren en informeren of waar je komt om zaken te doen. De huurders van het ‘Huis van de stad’, met Rotterdam Partners als spin in het web, hebben allemaal een groot hart voor Rotterdam. Met aanstekelijke enthousiasme proberen zij de stad vooruit te helpen. Dit doen ze door te netwerken, ontmoeten, informeren en verbinden.


Rotterdam Partners

“Het Schielandshuis is een van de weinig bewaarde historische panden in Rotterdam. Ooit, in de 17e eeuw, fungeerde het als stadspaleis. Rotterdam Partners hoopt iets van deze historie weer in ere te herstellen, door het Schielandshuis toegankelijk te maken voor de verschillende doelgroepen die wij bedienen, zoals bezoekers, bewoners, bedrijven, buitenlandse delegaties en stedelijke partijen. Het Schielandshuis moet weer echt een huis van de stad worden.”

Rotterdam Partners is trots op Rotterdam en wil de stad vooruit brengen. Wij sturen op het imago van Rotterdam en promoten de Rotterdamse regio nationaal en internationaal bij toekomstige bezoekers, bedrijven, bewoners en studenten. Wij zijn verantwoordelijk voor de citymarketing, de acquisitie, en werken aan een beter vestigingsklimaat. Zo versterken wij de Rotterdamse economie in de breedste zin van het woord.

Meer informatie >


Rotterdam Expat Centre

“Rotterdam Expat Centre is de one-stop-shop voor buitenlandse werknemers en internationale bedrijven die zich willen vestigen in Rotterdam.”

In de centrale hal van het Schielandshuis, aan de Korte Hoogstraat 31, vind je het Rotterdam Expat Centre. Bij ons kunnen bedrijven, expats, kennismigranten en internationale studenten terecht met vragen over thema’s als wet- en regelgeving, huisvesting, opleiding, gezondheidszorg, belastingen en sociale voorzieningen.

Meer informatie >


ConComCow

“Ik zie mezelf graag als de stadsdramaturge van Rotterdam. Vanuit die rol denk ik dat nieuwe verhalen vanuit andere perspectieven deze stad kunnen verrijken. Het Schielandshuis, ooit het oude stadspaleis en nu weer het nieuwe huis van de stad, is voor mij de plek om deze verhalen naar boven te halen en te verbinden met de bezoekers, bedrijven, bewoners, buitenlandse delegaties en stedelijke partijen.”

ConComCow – Connecting Communities in Coworking is een netwerkbedrijf voor de nieuwe economie. ConComCow wil mensen, organisaties en bedrijven met elkaar in verbinding brengen. Het ontwikkelt nieuwe strategieën in de genetwerkte samenleving en biedt open innovatie op maatschappelijke uitdagingen. Oprichter Nynke Schaaf wil de ‘nieuwe stedelijkheid’ in dialoog brengen met de heersende canon door te stoppen met de wereld van bovenaf te bekijken en die te verbinden met mensen en stromingen die van onderuit kijken. ConComCow creëert zo waardevolle data en ervaringen waarmee de levenskracht, wijsheid, intuïtie en zelfredzaamheid van mensen en organisaties kan worden vergroot

Meer informatie >


Sinfonia Rotterdam

Het Schielandshuis is een prachtig historisch gebouw in het centrum van Rotterdam. Gebouwd in een tijd waarin wij ons muzikaal thuis voelen: de tijd van het Classicisme. Tegenwoordig heeft het Schielandshuis een moderne bestemming en inrichting, iets dat ons als ondernemend orkest van deze tijd ook enorm aanspreekt. Het gebouw heeft lange tijd een culturele functie gehad, als onderkomen voor museum Boijmans en later als stadsmuseum. Ook nu is dat deels nog zo, met bewoners zoals Rotterdam Tourist Information en de RRKC. Mede daardoor voelt ons nieuwe onderkomen in het Schielandshuis als de juiste plek. Het orkest voor álle Rotterdammers bevindt zich nu ook echt midden in de stad.’

Over Sinfonia Rotterdam

Synchroon aan de energie en intensiteit van de grote havenstad, brengt Sinfonia Rotterdam de muziek van klassieke meesters en hedendaagse componisten op een dynamische, indringende wijze naar een groot publiek. Sinfonia Rotterdam weet onder leiding van de gedreven dirigent Conrad van Alphen het publiek te betrekken bij de muzikale beleving.

Chef-dirigent Conrad van Alphen richtte Sinfonia Rotterdam op in 2000. In zeventien jaar tijd heeft hij het kamerorkest vanuit het niets op de artistieke kaart gezet, met vakmanschap, ondernemerszin, idealisme en een flinke portie lef. Het orkest heeft eigen concertseries in het Wereldmuseum en de Doelen in Rotterdam en de Nieuwe Kerk in Den Haag.

Sinfonia Rotterdam schuwt uitstapjes naar andere muziekstijlen niet en gaat graag bijzondere samenwerkingen aan. Het orkest speelt op onverwachte plekken in de buitenlucht, met pop-up concerten in de stad, tijdens de Rotterdamse Dakendagen en geeft het eigen Sinfonia Maritiem Concert op het water. Ook gaat het orkest regelmatig op internationale tournees, naar bijvoorbeeld Rusland, Brazilië en Chili.

Meer informatie >


nai010

‘nai010 uitgevers is specialist in het uitgeven van hoogwaardige publicaties op het gebied van architectuur, stedenbouw, kunst en design. Sinds 2012 is nai010 uitgevers tevens de grootste internationaal opererende uitgever in haar vakgebied.’

Over nai010

nai010 ontwikkelt boeken op eigen initiatief of in samenwerking met vooraanstaande architecten, kunstenaars en culturele instellingen. We werken onder meer samen met het Rijksmuseum Amsterdam, het Stedelijk Museum ’s-Hertogenbosch, het Kröller-Müller Museum, het Nederlands Fotomuseum, de TU Delft, het Mondriaan Fonds, de ETH Zürich, verschillende architectenbureaus, overheden en culturele instellingen in binnen- en buitenland. Regelmatig realiseren we publicaties in coproductie met buitenlandse uitgevers. Onze boeken worden wereldwijd gedistribueerd en verkocht in meer dan 1500 boekhandels over de hele wereld.

Meer informatie >


Sobolt

‘Dagelijks werkt Sobolt met klanten & partners aan groene gemeenschapszin. In het Schielandhuis voel je direct de historie van het pand en de maatschappelijke betrokkenheid van alle bewoners. Fijne energie!’

Over Sobolt

Sobolt levert AI-oplossingen van wereldklasse voor een duurzamere toekomst. Sobolt richt zich op slimme klimaatadaptatie, het versnellen van de energietransitie en het verduurzamen van infrastructuur. Sinds 2017 ontwikkelen Sobolt met veel energie aan slimme software voor overheden. Inmiddels gebruiken meer dan 150 overheidsdiensten en bedrijven Sobolt’s applicaties, systemen en data. Zien, doen, groen.

Meer informatie >


HubClub flexplekken

Enthousiast geworden en wil je zelf ook werken in het Schielandshuis? Dat kan! We hebben meerdere flexplekken, inclusief goede koffie. Download hier de HubClub app en boek je plekje in dit prachtige pand.

Ook werken in 'Het Huis van de stad'?

Bekijk dan onze factsheet voor de prijs per m2 en de faciliteiten of neem contact met ons op via 010-7900189 of contact@schielandshuis.nl.

Meer informatie