Kantoor

Bewoners van het ‘Huis van de stad’

“In het Schielandshuis is de kracht van samenwerking voelbaar”

Ingepakt tussen moderne hoogbouw in het hart van het centrum is het Schielandshuis een historisch icoon. Het is het huis waarin je je laat inspireren en informeren of waar je komt om zaken te doen. De huurders van het ‘Huis van de stad’, met Rotterdam Partners als spin in het web, hebben allemaal een groot hart voor Rotterdam. Met aanstekelijke enthousiasme proberen zij de stad vooruit te helpen. Dit doen ze door te netwerken, ontmoeten, informeren en verbinden.


Rotterdam Partners

“Het Schielandshuis is een van de weinig bewaarde historische panden in Rotterdam. Ooit, in de 17e eeuw, fungeerde het als stadspaleis. Rotterdam Partners hoopt iets van deze historie weer in ere te herstellen, door het Schielandshuis toegankelijk te maken voor de verschillende doelgroepen die wij bedienen, zoals bezoekers, bewoners, bedrijven, buitenlandse delegaties en stedelijke partijen. Het Schielandshuis moet weer echt een huis van de stad worden.”

Rotterdam Partners is trots op Rotterdam en wil de stad vooruit brengen. Wij sturen op het imago van Rotterdam en promoten de Rotterdamse regio nationaal en internationaal bij toekomstige bezoekers, bedrijven, bewoners en studenten. Wij zijn verantwoordelijk voor de citymarketing, de acquisitie, en werken aan een beter vestigingsklimaat. Zo versterken wij de Rotterdamse economie in de breedste zin van het woord.

Meer informatie >


Rotterdam Expat Centre

“Rotterdam Expat Centre is de one-stop-shop voor buitenlandse werknemers en internationale bedrijven die zich willen vestigen in Rotterdam.”

In de centrale hal van het Schielandshuis, aan de Korte Hoogstraat 31, vind je het Rotterdam Expat Centre. Bij ons kunnen bedrijven, expats, kennismigranten en internationale studenten terecht met vragen over thema’s als wet- en regelgeving, huisvesting, opleiding, gezondheidszorg, belastingen en sociale voorzieningen.

Meer informatie >


Atlas Van Stolk

“Het Schielandshuis heeft alles in zich om een hotspot te worden in Rotterdam. Het ademt de sfeer van de rijke 17e eeuw en is tegelijkertijd de plek waar een interessante mix aan bewoners en huurders met aanstekelijke enthousiasme werken aan de toekomst van de stad.”

Al bijna tweehonderd jaar verzamelt Atlas Van Stolk beelden van Nederland. Grondlegger was Abraham van Stolk. Hij was houthandelaar en een échte Rotterdammer. Zonder twijfel hebben wij de meest complete beeldbank van de Nederlandse geschiedenis. De verzameling bestaat uit meer dan 250.000 afbeeldingen op prenten, tekeningen, foto’s en affiches, en groeit nog steeds. Van het jaar nul tot nu.

Meer informatie >


ConComCow

“Ik zie mezelf graag als de stadsdramaturg van Rotterdam. Vanuit die rol denk ik dat nieuwe verhalen vanuit andere perspectieven deze stad kunnen verrijken. Het Schielandshuis, ooit het oude stadspaleis en nu weer het nieuwe huis van de stad, is voor mij de plek om deze verhalen naar boven te halen en te verbinden met de bezoekers, bedrijven, bewoners, buitenlandse delegaties en stedelijke partijen.”

ConComCow – Connecting Communities in Coworking is een netwerkbedrijf voor de nieuwe economie. ConComCow wil mensen, organisaties en bedrijven met elkaar in verbinding brengen. Het ontwikkelt nieuwe strategieën in de genetwerkte samenleving en biedt open innovatie op maatschappelijke uitdagingen. Oprichter Nynke Schaaf wil de ‘nieuwe stedelijkheid’ in dialoog brengen met de heersende canon door te stoppen met de wereld van bovenaf te bekijken en die te verbinden met mensen en stromingen die van onderuit kijken. ConComCow creëert zo waardevolle data en ervaringen waarmee de levenskracht, wijsheid, intuïtie en zelfredzaamheid van mensen en organisaties kan worden vergroot.

Meer informatie >

 


RRKC

Logo RRKC

De Rotterdamse Raad voor Kunst en Cultuur (RKKC) is de onafhankelijke adviesraad die het college van burgemeester en wethouders van Rotterdam gevraagd en ongevraagd advies geeft over kunst en cultuur in de stad. De RRKC verbindt en versterkt de cultuursector in Rotterdam door te adviseren, signaleren en informeren over lokale en (inter)nationale ontwikkelingen.

RRKC & het Schielandshuis

De RRKC verbindt op alle mogelijke manieren kunst en cultuur in en met de stad Rotterdam. Het Schielandshuis, als ‘huis van de stad’ geeft hier een extra dimensie aan. Een locatie pal in het centrum, met een bijzondere historische waarde.

“We kijken er enorm naar uit vanuit het Schielandshuis te kunnen opereren. Het gebouw heeft een enorme historische waarde voor de stad. Het is geweldig dat het nu weer optimaal gebruikt wordt en dat Rotterdammers weer kunnen genieten van het gebouw en de prachtige tuin.”

Meer informatie >

 

 

Ook werken in 'Het Huis van de stad'?

Bekijk dan onze factsheet voor de prijs per m2 en de faciliteiten of neem contact met ons op via 010-7900189 of contact@schielandshuis.nl.

Meer informatie